Laravel is het meest populaire PHP open-source framework en de stevige fundering van al onze webapplicaties.

Het open source framework Laravel bestaat sinds 2011 en wereldwijd maken tienduizenden developers gebruik van het PHP framework. Het is dan ook één van de populairste en grootste frameworks ter wereld. Deze community van developers voegen dagelijks nieuwe componenten aan het framework toe, waardoor er meer innovatie is en het ook beter onderhouden is. Wij bij Vormkracht10 maken hier dan ook graag gebruik van, het biedt een basis van veel flexibiliteit, betrouwbaarheid en mogelijkheden voor onze klanten.

→ Lees ook: Wat is Laravel

Pssst... wij zijn op zoek naar een Laravel Developer als nieuwe versterking van ons team!

Wat zijn de voordelen van Laravel?

Software ontwikkeld met Laravel heeft belangrijke voordelen voor jou.

  • Het is Open Source
  • Het is betrouwbaar en veilig vanaf de basis
  • Regelmatige cyclus van (beveiligings)updates en nieuwe functionaliteiten
  • Modulair: eenvoudig uit te breiden met nieuwe functionaliteiten
  • Het is makkelijk te koppelen aan andere systemen
  • Je zit niet vast aan één partij
  • Je kunt softwarefouten voorkomen door geautomatiseerd te testen
  • Een community van tienduizenden developers werken doorlopend mee aan verbeteringen op het framework

In alles Open Source

Laravel is dus een open source framework. Dit betekent dat ook jij de code vrij zou kunnen kopiëren en aanpassen naar eigen wens, als je dat zou willen en kunnen. We zeggen duidelijker kopiëren omdat niemand zomaar aanpassingen kan doen, je draagt altijd code voor en die wordt wel of niet geaccepteerd.

Wij als Vormkracht10 hebben door meerdere developers al bijgedragen aan de broncode van Laravel en zodoende meegeholpen aan het verbeteren van het framework.

Populair en gesteund door community

Laravel wordt onderhouden door een grote wereldwijde community van developers, meer dan tienduizend mensen, die iedere dag weer hun tijd en energie steken in de code. Het is een framework, wat betekent dat het compleet functioneel en geteste broncode bevat, waar belangrijke functionaliteiten al ingebakken zitten. Zodat wij als bureau ons alleen hoeven te focussen op de daadwerkelijke maatwerk functionaliteiten die voor onze klanten het verschil maken. Dit scheelt enorm in tijd en dus kosten, maar ook in beheersbaarheid.

Denk hierbij aan een veilig loginsysteem: de basis zit al in Laravel, maar de specificaties kunnen per klant worden uitgewerkt. Denk aan meerdere gebruikersrollen, rechten en ingangen zodat het systeem ook op maat gemaakt kan worden voor ieder bedrijf.

Veiligheid boven alles

Doordat Laravel op grote schaal wordt gebruikt, is het framework betrouwbaar en veilig. Daarnaast kunnen er ook alleen aanpassingen gedaan worden, die goedgekeurd moeten worden door maker Taylor Ottwell op basis van feedback van diezelfde community. Dit zorgt voor een werkwijze waarin op hoog niveau geschakeld wordt over complexe onderdelen van het systeem. De veiligheid is gegarandeerd doordat deze op wereldwijd niveau is uitgewerkt door de slimste programmeurs die hier expert in zijn.

Modulair: eenvoudig uit te breiden

Het Laravel framework wordt aangeboden door middel van individuele Composer packages. Dit maakt dat onze developers onafhankelijk van de kenmerken van het framework en dat zij flexibel zijn in het maken van keuzes. Functies die namelijk in het framework beschikbaar zijn, kunnen makkelijk verwijderd worden als deze niet worden gebruikt. Daarnaast is er een groot aanbod aan packages voor specifieke webapplicaties, aangeboden op GitHub. Zo kan er makkelijk uitgebreid of opgeschaald worden. Kortom, een oneindige flexibilteit, specifiek voor elke klant, dankzij de modulaire opbouw van het framework.

Makkelijk te koppelen met andere systemen

Laravel is makkelijk te combineren met andere tools en software. Het fijne hieraan voor jou is dat bepaalde processen sneller kunnen verlopen. Elk systeem is te koppelen aan Laravel. Denk bijvoorbeeld aan je MailChimp account, betaalkoppeling met de bank of andere systemen. Zo heb jij alles overzichtelijk in je website of webapplicatie.

Niet vast aan één partij

Doordat Laravel een open source framework is, is de code makkelijk overdraagbaar voor elke leverancier. Dat betekent dat je altijd kunt veranderen van leverancier, er zijn vele bureau's die ook met Laravel werken.

Wil jij ook een veilige, betrouwbare en snelle website of webapplicatie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Board Member van de Dutch Laravel Foundation

Vormkracht10 is met mede-eigenaar Mark als board member en ook als lid verbonden aan de Dutch Laravel Foundation. Deze stichting biedt samen met andere organisaties die met Laravel werken een platform om kennisdeling, samenwerking en verbinding te bewerkstelligen.