Menu

WerkBedrijf
Rijk van Nijmegen

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen is een samenwerking tussen de gemeenten van Nijmegen en omstreken & Breed. Zij verbinden werkzoekenden en werkgevers, zijn een aanspreekpunt voor ondernemers, begeleiden werkzoekenden en creëren werkkansen.

1. De uitdaging

Twee doelgroepen, veel informatie

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen is met meer dan 200 werknemers een semi-gemeentelijk orgaan dat werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt verbindt met werkgevers in de regio van Nijmegen en omstreken. Voor de twee zeer verschillende doelgroepen (werkgevers en werkzoekenden) dient uitgebreide informatie overzichtelijk en goed vindbaar te worden gecommuniceerd.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen - 1. De uitdaging

2. Het concept

Aandacht, Interesse, Kiezen

Door een groot aanbod van informatie die beschikbaar dient te zijn voor de werkzoekende doelgroep, dient dit overzichtelijk en goed gestructureerd te worden aangeboden. Door middel van uitbreiding van het informatiekanaal naar mate de diepgang in paginaniveau, houden we de indeling per pagina zo algemeen en specifiek mogelijk tegelijk. We tonen alleen dat wat op dat niveau van toepassing is met specialisten en contactmogelijkheden per onderdeel.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen - 2. Het concept

3. De methodiek

WerkBedrijf de kennis, wij de strategie

Om kennis en strategie met elkaar te versmelten, hebben we samen met het communicatie-team van het WerkBedrijf alle inhoud voor de website besproken en overzichtelijk en volgens onze strategie ingedeeld. Hierdoor valt alles op z'n plek waar het WerkBedrijf achter staat, maar ook klopt volgens onze visie, kijkend door de bril van de werkzoekenden en werkgevers.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen - 3. De methodiek

4. De uitwerking

Overzichtelijk en oplossingsgericht zonder poespas

De volledige indeling en het ontwerp van de website is gericht op een korte en krachtige approach in tekst en beeld, om de bezoeker te bedienen in zijn behoefte. Omdat het meerendeel van de bezoekers op een mobiel apparaat de website bezoekt, is alles mobile first ontworpen, wat wil zeggen dat de desktop versie een afgeleide is van de leidende mobiele versie.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen - ​4. De uitwerking

5. Slimme functies

Wij bouwen slim, zij beheren zelf

Samen hebben we per functie besproken wat WerkBedrijf zelf kan beheren. Vanuit hier hebben we overal waar mogelijk dit proces geautomatiseerd zonder vrijheid in beheer te beperken. Zo kan WerkBedrijf per pagina aangeven of er een contactpersoon is. Zo ja, dan kan worden geselecteerd wie en wordt deze compleet met foto en contactgegevens binnen de layout van de pagina opgenomen. Ook het uploaden van een CSV bestand met vacatures gaat volledig geautomatiseerd en netjes in het stijlvolle design in lijn met de rest van de website.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen - 5. Slimme functies

6. Het resultaat

Overzichtelijk en oplossingsgericht zonder poespas

De gehele indeling van de website is gericht op een korte en krachtige approach in tekst en beeld om de bezoeker te helpen met zijn probleem. Omdat het meerendeel van de bezoekers op een mobiel apparaat de website bezoekt, is alles mobile first ontworpen, wat wil zeggen dat de desktop versie een afgeleide is van de leidende mobiele versie.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen - 6. De uitwerking

7. Zo kan het dus ook

Babette Veen van WerkBedrijf deelt haar ervaring

"WerkBedrijf Rijk van Nijmegen zocht een partner om een enorme uitdaging aan te gaan; in vier maanden tijd een intranet en website bouwen. Vormkracht10 ging met ons die uitdaging aan. Samen ontworpen we de structuur, bedachten we de vorm, de functionaliteit en het ontwerp. Het was keihard werken. Maar we zijn ontzettend trots en blij met het resultaat. Wij hebben nu een flexibel, toekomstgericht en gebruiksvriendelijk intranet en website. Beiden passen mooi bij WerkBedrijf Rijk van Nijmegen."

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen - 7. Zo kan het dus ook

Of bekijk een van deze andere interessante cases