Menu

1 miljoen bezoekers
per maand

Oma Weet Raad is een platform met honderden huis-, tuin- en keukentips van en voor oma's van alle leeftijden door het hele land. Zoek je binnen Google op grasvlek of fruitvliegjes? Grote kans dat Oma Weet Raad bovenaan staat. Volledig User Generated Content met een goed verdienmodel op basis van advertenties.

1. Vernieuwen, behouden en vergroten

Een grote database van huis,- tuin- en keukentips

Oma Weet Raad is een platform dat ruim 10 jaar geleden is gestart als een hobbyproject. Een grote database van huis-, tuin- en keukentips, veelal aangedragen door bezoekers, is als een pot honing voor mensen met grasvlekken en aangekoekte barbecue-roosters. Na 10 jaar werd het tijd voor vernieuwing. Oma wilde groeien, uitbreiden en beschikbaar worden voor iedereen van jong tot oud. Tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Oma Weet Raad - 1. De Uitdaging

2. Het Concept

Oma krijgt een gezicht

We gaan oma tot leven brengen, we geven haar gezicht een complete huisstijl welke herkenbaarheid moet creëren, overal waar je hem ziet. Daarna herontwerpen we de complete lijn van vraag tot tip en antwoord, om de kortste en meest gebruiksvriendelijke route te creëren voor de bezoeker. Daarna gaan we cross-platform om een zo breed mogelijke doelgroep van jong tot oud te kunnen bereiken. We gaan advertenties gerelateerd aan de tips inzetten. Dus pure target-marketing als verdienmodel.

Oma Weet Raad - 2. Het Concept

3. Vormgeving

Herkenbaar en toegankelijk voor jong en oud

Oma komt tot leven, maar ze moet worden geaccepteerd door een brede doelgroep van de bestaande relatief oudere bezoekers, tot de nieuw aan te boren jonge doelgroep. Lief en karakteristiek als een echte oma, met pretoogjes waar iedereen van smelt. En ze krijgt wit haar, daardoor is direct duidelijk dat het een oma is zonder haar oud en rimpelig te hoeven maken.

Oma Weet Raad - ​3. Vormgeving

4. De Huisstijl

Lekker hip maar ook van toen

Nu oma is geboren, wordt de complete stijl om oma heen ontworpen. Omdat oma's haar wit is, zoeken we een gekleurde en tevens decoratieve achtergrond die altijd aanwezig dient te zijn wanneer oma zichtbaar is. Haar witte haar dient immers goed zichtbaar te zijn.

Oma Weet Raad - ​4. De Huisstijl

5. Categorieën & iconen

Alles in lijn qua stijl en kleur

Omdat alle content volledig tekstueel is, ontwerpen we het platform zo visueel mogelijk. Voor de verschillende categorieën en onderliggende pagina's ontwerpen we iconen volledig in lijn met de huisstijl qua stijl, kleurpallet en kleurverdeling.

Oma Weet Raad - 5. Categorieën & iconen

6. Wireframing

De kortste weg naar een antwoord

Bij een website met een database van meer dan 5.000 tips, is de gebruiksvriendelijkheid prioriteit nummero uno. De bezoeker moet met de kortste weg en zo duidelijk mogelijk terechtkomen bij het antwoord op zijn vraag. Daarnaast creëren we een community wat zorgt voor multi pageviews wat het verdienmodel op basis van advertenties zeer ten goede komt.

Oma Weet Raad - ​6. Wireframing

7. Oma is slim

Een overzichtelijk dashboard

Een team zal via een maatwerk oplossing binnen ons systeem, genaamd Slim, alles zelf kunnen beheren. Nieuwe tips komen binnen, worden beoordeeld en met één druk op de knop geaccordeerd of geweigerd. Daarnaast houdt het systeem alles bij; van meeste likes tot meest gezochte onderwerpen door de maanden en jaren heen.

Oma Weet Raad - ​7. Oma is slim

8. Heerlijk resultaat

Meer dan 1 miljoen bezoekers per maand

Oma kreeg een compleet nieuwe identiteit, een nieuw jasje, een nieuwe insteek, oplossingsgericht zonder het bestaande verdienmodel te verliezen. Het bleek te werken. Het bezoekersaantal is in de eerste 18 maanden met meer dan 500% gestegen van 200.000 per maand in de oude situatie naar meer dan 1 miljoen gebruikers per maand en dat aantal loopt dagelijks op. Van website naar community. Doordacht en met succes.

Oma Weet Raad - 8. heerlijk resultaat

Of bekijk een van deze andere interessante cases