Menu

Opgeruimd
staat netjes

Extrabox verhuurt ruimte. Opslagruimte van klein tot groot. In meer dan tien vestigingen door het hele land verhuren zij boxen waar huurders hun spullen kunnen stallen. Extrabox kwam bij ons voor een frisse online identiteit.

1. De uitdaging

Onderscheiden van de grote jongens

Helaas is Extrabox niet de enige speler die ruimtes wil verhuren aan iedereen die wat te stallen heeft. Het afgelopen decennium plopte ze op ieder industrieterrein wel uit de grond. Shurgard, AllSafe, Kubus... en allemaal met hetzelfde concept: ruimte huren voor je spullen waar je thuis geen plek voor hebt. En daar ligt onze uitdaging, hoe gaan we ons onderscheiden?

Extrabox - 1. De uitdaging

2. Het doel

Lekker Nederlands, persoonlijk en betrokken

Wat Extrabox onderscheidt van de grote spelers op het Nederlandse speelbord, is dat ze niet Amerikaans zijn van origine en daarnaast klein van stuk. Daar kunnen we wel wat mee. Persoonlijk, betrokken en korte lijnen, dat is een sterk en onderscheidend karakter wat we gaan communiceren door de website heen.

Extrabox - ​2. Het doel

3. Strategie

Lokale visuele herkenbaarheid op landingspagina’s

Ondanks vestigingen door het hele land willen we de persoonlijke relatie versterken door lokale herkenbaarheid op landingspagina's. De stad, de fysieke vestiging en de locatie-manager versterken dit herkenbare beeld.

Extrabox - 3. Strategie

4. Slimme functies

Gebruiksvriendelijkheid zwaait de scepter

Door middel van de uitgebreide ruimtecalculator kan iedere bezoeker simpel en snel berekenen hoeveel ruimte er precies nodig is voor zijn huisraad, archiefopslag of inboedel. Zoeken per ruimte in je huis of instant via de zoekfunctie. Beide zijn geïntegreerd om de gebruiksvriendelijkheid zo optimaal mogelijk te maken.

Extrabox - 4. Slimme functies

5. De uitwerking

Stijlvol, Nederlands ontwerp

Het karakter is onderscheidend en het concept is afgestemd op verschillende bezoekers. Maar zonder aantrekkelijke buitenkant, wat zorgt voor vertrouwen en een goed uiterlijk, worden er lang niet zoveel opslagruimtes verhuurd. Gebaseerd op het sterke Nederlandse karakter, hebben we de vormgeving eveneens zo ingestoken met stijlvolle iconen in lijn met de huisstijl.

Extrabox - 5. De uitwerking

6. Het resultaat

Een lead en reservering genererend platform

Kijkende door de bril van de bezoeker, is een platform ontstaan met functies gericht op de behoefte van deze bezoeker. Ruimte berekenen, vestiging kiezen, beschikbaarheid inzien en direct reserveren door een aanbetaling te doen. Het complete proces van informeren, overtuigen en verkoop sluiten binnen één online marketing-tool.

Extrabox - 6. Het resultaat

“Een slimme keuze”

Charles Goevaers van Extrabox deelt zijn ervaring

"Na een uitgebreide selectieprocedure in samenwerking met Riff - ons internet marketingbureau - is onze keuze uiteindelijk gevallen op Vormkracht10. Uit de pitch van Vormkracht10 kwam niet alleen een creatief bureau naar voren, maar zeker ook een heldere procesgestuurde aanpak. De gezamenlijke aanpak was een leerzaam en leuk proces. Gedurende het proces bleek al snel dat wij een juiste keuze hadden gemaakt. Ondanks enkele technisch zeer uitdagende koppelingen, is elke deadline gehaald. Over het uiteindelijke resultaat zijn we zeer tevreden. Na enkele weken bleek dat we meer offerte aanvragen binnen kregen dan via de oude website."

Extrabox - “VK10 was de juiste keuze”

Of bekijk een van deze andere interessante cases