Floor Jansen

Online social platform

Floor Jansen

Floor is de lead-zangeres van de metal-bands Revamp en Nightwish. Daarnaast heeft ze 'n solocarrière en geeft ze zanglessen. Met 'n fanbase reikend van Brazilië tot Japan is ze 'n graag gehoorde stem in de internationale metalscene.

Om afscheiding te maken tussen haar carrière als leadzangeres en haar solocarrière vond Floor dat het tijd werd voor een eigen portal waar ze haar fans van over de hele wereld vanuit haar als persoon kan aanspreken. Het delen van nieuws, foto's, muziek en tourdatums zijn de wensen van Floor voor haar nieuwe platform. Daarnaast heeft Floor tijdens haar drukke schema, weinig tijd heeft om alle social media platformen waarover haar fanbase verspreidt is, up-to-date te houden.

Op basis van deze wensen hebben wij een multidisciplinair platform op maat ontworpen en gebouwd. Door dit nieuwe platform kan Floor vanuit de beheerzijde van de website alle updates doen qua nieuws, foto's, optredens en dergelijke en kan deze updates direct delen over de verschillende social media platformen welke zijn gekoppeld met het systeem.

Voor het ontwerp van de nieuwe huisstijl en website lag vanuit Floor de wens op tafel een toegankelijke stijl te creëren die een perfecte balans visualiseert tussen de metalscene en Floor als toegankelijk en energierijk persoon. We hebben donkere visuele performance beelden gecombineerd met een kleurrijk alternatief kleurenpalet van iconen en elementen. Hierdoor ontstaat een speelse, alternatieve stijl die een brede doelgroep aanspreekt zonder het stijlvolle Floor slash metal karakter uit het oog te verliezen.

Floor Jansen Floor Jansen Floor Jansen Floor Jansen Floor Jansen