HTTPS voor iedereen

Snellere, veiligere en beter rankende websites met HTTPS

HTTPS voor iedereen

Standaard bezoek je een website via het HTTP protocol (denk aan "http://www..."), dit is een onbeveildigde verbinding. Verkeer over deze verbinding tussen bezoeker en website is niet versleuteld, hierdoor zou een kwaadwillende de gegevens kunnen onderscheppen en uitlezen. Door het gebruik van een SSL-certificaat kan een website communiceren over een HTTPS-verbinding, een beveiligde verbinding waarover versleutelde gegevensoverdracht plaatsvindt.

De voordelen

Steeds meer websites gaan over op een beveiligde verbinding en niet zonder reden. Het heeft namelijk, naast het beveiligingsaspect, vele voordelen en het is tegenwoordig niet duur meer een SSL-certificaat in te kopen voor je website.

1. Veiligere formulieren

Een website met een SSL-certificaat, waardoor een beveiligde verbinding tussen bezoeker en website mogelijk is, is per definitie veiliger. Alle informatie wordt namelijk versleuteld verzonden via een beveiligde HTTPS verbinding. Hierdoor is elk formulier op de website direct beveiligt tegen gegevensdiefstal.

2. HTTPS scoort hoger in Google

Omdat een beveiligde verbinding een pluspunt is voor een bezoek aan een website, heeft Google hiervan een ranking factor gemaakt. Hierdoor scoren websites met een beveiligde verbinding hoger in Google dan een gelijkwaardige website zonder.

3. Nog meer snelheid

Een website over HTTPS is op onze servers zelfs ook sneller! Omdat wij gebruik maken van het hypermoderne SPDY protocol van Google, waarbij de HTTPS verbindingen worden omgezet in nog snellere en effici├źntere verbindingen om pagina's in te laden.

4. Betere statistieken

Door de beveiligingstechniek van SSL is het niet mogelijk om link informatie door te sturen van een HTTPS website naar een normale HTTP website. Hierdoor zul je veel informatie missen in je webstatistieken en niet weten waar je bezoekers vandaan komen wanneer deze via een HTTPS website komt. Hierdoor mis je de informatie van de social meda websites maar ook steeds meer van de middelgrote en kleine websites die overgaan op HTTPS.

Meer privacy

In de huidige wereld met steeds minder privacy is er een ware roep ontstaan om meer veiligheid op het internet. Zodoende is er een opmars van het aantal SSL-certificaten wat uitgegeven wordt en het aantal websites dat hiervan gebruik maakt.

Zoals u kunt zien hebben ook wij een SSL-certificaat geïnstalleerd op onze website. Wij maken gebruik van het meest geavanceerde model waarbij ook een controle wordt uitgevoerd of het bedrijf ook daadwerkelijk achter de betreffende website zit. Dit geeft als voordeel een "groene balk" in de browser, wat een extra veilige uitstraling geeft. Met name banken en grote webshops hebben ook dit certificaat in gebruik.