Google Mobile Friendly

Het internet wordt niet alleen groter maar ook kleiner

Google Mobile Friendly

Het internet, dat wordt nog wel eens heel groot... en groot is het geworden. Maar het internet wordt ook steeds kleiner, namelijk de apparaten waarmee mensen websites bekijken! Meer dan de helft van de internetbevolking doet dat tegenwoordig via een mobiel apparaat. Tijd voor verandering, het is tijd voor flexibele, responsive websites.

Wat is Mobile Friendly?

Sinds deze maand (mei 2015) is het nog belangrijker dat websites geschikt zijn voor mobiele apparaten. Google neemt namelijk de zogeheten "mobile friendly" factor mee in de volgorde waarin ze haar zoekresultaten toont. Om niet te zakken in de zoekresultaten en bezoekers optimaal te blijven bedienen is een mobiel vriendelijke website dus belangrijker dan ooit.

Tegenwoordig zoekt meer dan de helft van de bezoekers via Google op een tablet of smartphone. Door deze verschuiving plaatst Google websites geschikt voor mobiele apparaten hoger dan niet geoptimaliseerde websites. Hierdoor moet je als website eigenaar mee wil je niet verdwijnen in de zoekresultaten. Want wil je bezoekers optimaal blijven bedienen, dan zul je een website moeten hebben die gebruikersvriendelijk is op de kleinere schermen van deze mobiele apparaten.

Vroeger was alles... 1024 pixels

Tot een aantal jaar geleden werden websites standaard op één formaat gemaakt, meestal rond een vaste breedte tussen de 1000 en 1200 pixels. Maar inmiddels is dit geen optie meer, zodra een website te lang, te groot of te breed is voor het apparaat waarmee je de website bezoekt, is de website niet meer eenvoudig te gebruiken en haakt de bezoeker af.

De manier om een website op elk mogelijk apparaat af te stemmen heet responsive. Een responsive website past zich aan op het formaat van het beeldscherm waarmee de bezoeker je website bekijkt. Hierdoor heb je één website voor meerdere apparaten, waarbij de website optimaal te bekijken is. Of het nou om de grootste Ultra HD televisie gaat of de nieuwste Smart Watch met ingebouwde browser, de website wordt optimaal weergegeven.

Wees flexibel!

Heb je nog geen responsive website of ben je er niet zeker van of je website geschikt is voor de huidige jungle van apparaten? Laat het dan controleren door ons!