De Website APK

Een dag zonder update is een dag niet geleefd

De Website APK

Een website is nooit af, zegt men altijd. En "men" heeft gelijk. Want een website is als een auto die je moet onderhouden, zonder onderhoud loopt een website al snel achter op de rest van de concurrentie. Bovendien rijd de auto dan niet meer zo lekker mee met de rest op de digitale snelweg. Net als dat auto's altijd worden doorontwikkeld, zo heeft een website continuïteit en updates nodig om voorop te blijven in de strijd.

De controlepunten

Maar wat zijn dan de controle punten van een website?

Ontwerp, techniek en de content zijn de belangrijkste onderdelen die kunnen 'verroesten' van een website. Het ontwerp is onderhevig aan trends en aan een tijdsgebonden geest van wat mooi gevonden wordt op dat moment. Waar het in 2011 nog ging over shiny en realistisch ogende buttons, het zogeheten skeuomorphism, daar is het anno 2015 volledig omgedraaid naar flat design: vormgeving moet eenvoudig en simpel ogen en vooral niet afleiden van de content.

Als we kijken naar de techniek, dan staat deze nooit stil, er worden elke dag weer nieuwe dingen uitgeprobeerd en uitgevonden op het web. Het is een iteratieve ontwikkeling van kleine en grote verbeteringen die naar mate van tijd een grote impact hebben op hoe websites functioneren maar ook de vindbaarheid in Google. Je moet hierbij denken aan nieuwe koppelingen met social media, verbeterde programmatuur waardoor de website sneller kan laden of bijvoorbeeld het benutten van nieuwe mogelijkheden in nieuwere versies van browsers.

En dan hebben we nog de content, een website zonder regelmatige content updates is als een auto zonder brandstof. Een website moet relevant blijven en met regelmatige updates zorg je ervoor dat bezoekers en zoekmachines de website blijven raadplegen.

Maandelijkse of halfjaarlijkse controle

Dit maakt het dat een website net als een auto een regelmatige APK nodig heeft. Een controle beurt waarbij gekeken wordt naar waar er updates en aanpassingen nodig zijn om de website weer optimaal te laten presteren. Het hangt hierbij ook af van het type website of een website maandelijks of juist jaarlijks moet worden gecheckt, zoals een sportieve auto die snelle kilometers maakt en een betrouwbare diesel die vooral stabiel rijdt.

Bijvoorbeeld: Een website die continu inspeelt op de veranderlijke webwereld zoals OmaWeetRaad, moet maandelijks onderhouden worden, maar een zakelijke branding website kan voldoende hebben aan een halfjaarlijkse update.

Wij zijn groot voorstander van het kritisch evalueren en richten ons op continue verbetering omdat het altijd beter, sneller en mooier kan.