Design & technologie

Hier houden we ons graag mee bezig

Blog
HTTPS voor iedereen

HTTPS voor iedereen

Mark van Eijk

Snellere, veiligere en beter rankende websites met HTTPS

Steeds meer websites gaan over op HTTPS, een beveiligde verbinding, en niet zonder reden. Het heeft namelijk vele voordelen en het wordt tegenwoordig steeds voordeliger om een SSL-certificaat aan te schaffen voor je domeinnamen.

Lees meer over HTTPS voor iedereen

Cloudy?

Cloudy?

Maarten Kolthof

Wij klaren de mist op

Iedereen met een computer heeft ervan gehoord.. De zogenaamde Cloud. Je hebt ze in allerlei vormen en maten; In The Cloud, Cloud Based, iCloud, Cloud Computing, Cloud Storage en misschien ken je er zelf nog wel meer. Hoe zit het nu precies, vallen al deze Cloudy applicaties en diensten onder een specifieke online branche of is het gewoon een hippe term?

Lees meer over Cloudy?

Google Mobile Friendly

Google Mobile Friendly

Mark van Eijk

Het internet wordt niet alleen groter maar ook kleiner

Het internet, dat wordt nog wel eens heel groot... en groot is het geworden. Maar het internet wordt ook steeds kleiner, namelijk de apparaten waarmee mensen websites bekijken! Meer dan de helft van de internetbevolking doet dat tegenwoordig via een mobiel apparaat. Tijd voor verandering, het is tijd voor flexibele, responsive websites.

Lees meer over Google Mobile Friendly

Wat vindt Google?

Wat vindt Google?

Maarten Kolthof

Tricks om beter te zoeken

Je hebt weer keihard gewerkt om je laatste project tot in de puntjes uit te werken, en ben natuurlijk gelijk benieuwd hoe je in Google scoort. Helaas kan het even duren voordat je eenmaal dat felbegeerde plekje bovenin de zoekresultaten hebt bemachtigd.. Gelukkig kun je met behulp van Google search operators toch een goed beeld krijgen wat er van je project te vinden is en hoe het gepresenteerd wordt in Google.

Lees meer over Wat vindt Google?

De Website APK

De Website APK

Mark van Eijk

Een dag zonder update is een dag niet geleefd

Een website is nooit af, zegt men altijd. En "men" heeft gelijk. Want een website is als een auto die je moet onderhouden, zonder onderhoud loopt een website al snel achter op de rest van de concurrentie.

Lees meer over De Website APK

Web apps

Web apps

Maarten Kolthof

Misschien gebruik je ze dagelijks, maar wat zijn het precies?

De evolutie binnen webtechnologie heeft sinds de komst van internet niet meer stilgestaan. Gepaard met deze ontwikkelingen zijn natuurlijk ook de verwachtingen van bezoekers meegegroeid, wat ervoor gezorgd heeft dat veel websites hun statische jasje hebben uitgetrokken, om plaats te maken voor dynamische content. Wat is het verschil tussen een website en een web app, en waar we web apps zoal tegenkomen in het wild?

Lees meer over Web apps

Websites anno nu

Websites anno nu

Mark van Eijk

Mooier, sneller, groter maar óók kleiner

Anno nu zijn er vele ontwikkelingen gaande die in 2015 niet meer weg te denken zijn van het internet maar welke nog lang geen gemeengoed zijn geworden. Het gaat om ontwikkelingen die het internet nog beter en mooier maken en die wij graag implementeren op elk van onze websites.

Lees meer over Websites anno nu

Responsive & Mobiel

Responsive & Mobiel

Rob Zeegers

van strak en statisch naar lekker flexibel

Responsive websites en mobiele websites, twee hippe termen die we sinds een tijdje veel horen en een steeds grotere plek innemen als het gaat om het ontwerpen en bouwen van websites.Hoe zit het precies en wat zijn de verschillen tussen deze mobiele oplossingen?

Lees meer over Responsive & Mobiel

Symmetrie

Symmetrie

Rob Zeegers

Het verlangen naar structuur en organisatie

De gestalttheorie is een menselijke gedragstheorie die beschrijft hoe onze hersenen structuur en vorming geven aan hetgeen wij zien. Hiermee wordt dus gesuggereerd dat wij als mensen van nature, orde kunnen scheppen in de dingen die we zien. Onze ogen hebben blijkbaar de neiging te verlangen naar structuur en organisatie.

Lees meer over Symmetrie

Internetbananen

Internetbananen

Rob Zeegers

De betekenis en werking van call-to-actions

Bezoekers van een website zijn net apen. In de meeste gevallen hebben ze in het begin niet veel oog voor hoe mooi je website is ontworpen of hoe perfect alle functionaliteiten werken. Ze willen zo snel mogelijk vinden waar ze naar opzoek zijn. Om dit zogenaamde apengedrag te bedienen zijn we bij ieder project vanaf de start bezig met de zogenaamde bananen voor een website. De een heeft er meer dan de ander, maar nodig zijn ze zeker.

Lees meer over Internetbananen

De wereld wordt weer plat

De wereld wordt weer plat

Rob Zeegers

De verschuiving van skeuomorphism naar flat design

De creatieve wereld van webdesign blijft altijd in beweging door middel van trends, stromingen en stijlen. Door deze veranderingen blijft het web zich evolueren en blijft voor ons webdesigners het leven uitdagend.

Lees meer over De wereld wordt weer plat